Speedstarspinner hamsterwiel

Hamsterspeeltje kopen

Natuurlijk wil je voor je hamster zo snel mogelijk een leuk speeltje kopen. Kijk maar eens op de video hierboven. Is ons hamsterwiel niet gaaf?
Spelen is leuk! Dat gun jij je hamster toch ook? Hamsterspeeltjes zijn er in vele soorten en maten. Maar hou je wel even rekening met onderstaande zaken? Ze zijn best belangrijk voor jouw hamster.

Hamster kopen

Voordat je naar een fokker of dierenwinkel gaat om een hamster te kopen, heb je natuurlijk eerst zaken als een kooi en hamstervoer nodig. Voor de bodem van de kooi gebruik je zaagsel, hooi of een mix van beiden. Als basisvoeding zou ik hamstervoer van een dierenwinkel adviseren. Daarbij kan je nog bijvoeren met allerlei zaken die een hamster lekker vindt. Bijna alle groente en fruit die wij eten, lust een hamster ook. Een droog stukje brood, een stukje cracker of toastje vinden de meeste hamsters lekker. Niet teveel, dat is niet gezond voor een hamster.

Hamsterkooi kopen

Hamsterkooien zijn er in allerlei soorten en maten. Vraag eens om advies in meerdere dierenwinkels. Ruime kooien zijn beter en leuker voor een hamster. Zeker als je meerdere hamsters wil en/of ermee wil fokken. Let op het budget dat je hebt want je hebt meer nodig dan alleen een kooi! En zorg je er wel goed voor dat een buis buiten de kooi goed vastzit? Hamsters vangen is niet altijd eenvoudig.

Hamsterkooi zelf maken

Hamsterkooien werden vroeger heel veel zelf gemaakt van hout. Lastig is wel dat een hamster zich uit de kooi kan knagen met zijn scherpe tanden. Een hamsterkooi zelf maken kan natuurlijk nog steeds. Wat dan handig is, is een dubbele laag plaatmateriaal. Knaagt de hamster zich door een plaat, dan zet je er gewoon een nieuw plaatje op. Ken je iemand die handig is met aluminium of metaal, dat kan natuurlijk ook. Daar knaagt je hamster nooit doorheen.

Hamsterverzorging

Naast voeding, water, bodembedekker en wat speelgoed voor je hamster is hout belangrijk. Zeker als je een plastic hamsterkooi hebt. Hamsters moeten regelmatig aan een stuk hout knabbelen anders krijgen ze veel te lange tanden. Je kunt er een simpel latje in leggen, maar een houten huisje vinden ze ook heel leuk. Zo blijft een hamster een beetje in beweging en slijten zijn tanden op de goede lengte.

Beweging is goed, ook voor een hamster

Jazeker, beweging is voor een hamster zelfs heel belangrijk. We geven onze hamsters het liefst regelmatig iets lekkers. Van al dat lekkers wordt een hamster dik en dat is heel ongezond.
Bovendien slaapt een hamster overdag veel en wil hij 's avonds lekker kunnen rennen. Het liefst doen ze dat in een hamsterwiel of hamsterrad. Wist je dat een hamster wel 6 kilometer per uur kan lopen? Op ons hamsterrad (speedstar spinner) zit een snelheidsmeter, net als op sommige fietsen, zodat je mee kan kijken hoe hard je hamster loopt. Maar ook hoe lang en hoeveel km.
Bovendien weet dan ook of je hamster nog in goede conditie is; een hamster die weinig beweegt is geen goed teken.

Hamsterrad / hamsterwiel kopen

Welk hamsterrad of hamsterwiel vindt jouw hamster het leukst? Tja, dat is lastig te achterhalen aangezien een hamster niet kan praten. Een houten hamsterwiel vinden ze het lekkerst, maar die gaan wel snel kapot. Bovendien is het hout niet goed schoon te houden. Ook is het niet doorzichtig zodat je je hamster bijna niet ziet als die erin loopt. Verder is veiligheid belangrijk. Ze moeten er veilig in en uit kunnen klimmen en voldoende grip hebben. Veel radjes hebben geen of weinig treden waardoor de hamster onvoldoende grip heeft.
Iets wat veel mensen dan weer belangrijk vinden, is dat een hamsterrad of -wiel weinig lawaai maakt.

Silent spinner is niet zo stil

Een "silent spinner" is vrij vertaald een "stille draaier". Hiermee bedoelt men een hamsterwiel dat geen geluid maakt als er een hamster in loopt. Op het hamsterforum blijkt echter dat deze silent spinner best wel veel geluid maakt. Ook omdat het loopvlak helemaal glad is; daarop hebben de hamsterpootjes weinig grip. Zeker als je ligt te slapen is dit irritant.

Speedstar Spinner

Dit hamsterwiel of hamsterrad is een Nederlands product. Het is een hamsterwiel dat ongelooflijk stil is en veilig. En belangrijker: hamsters vinden het geweldig! Het rad heeft extra veel treden zodat het veel grip geeft. Het is nagenoeg onverwoestbaar en blijft altijd goed werken. Het is doorzichtig zodat je je hamster altijd goed kunt zien als die er in loopt.Extra leuk is dat je kan zien hoe snel je hamster rent. Kijk maar eens op het filmpje bovenaan deze pagina. Het metertje start en stopt automatisch zodat je altijd kunt zien hoeveel en hoe hard je hamster gelopen heeft.
Je weet dan ook of je huisdiertje nog in goede conditie is; als ze niet of nauwelijks meer bewegen is dat geen goed teken.

Syrische hamster ofwel de goudhamster

De Syrische hamster of goudhamster komt oorspronkelijk uit Syrië en Turkije. De goudhamster is zeker de bekendste hamstersoort. Bijna 100 jaar geleden werd er in Syrië een vrouwtje met twaalf jongen ontdekt en overgebracht naar Israël. Later werden nakomelingen van deze dieren naar Engeland gebracht. Alle goudhamsters die tegenwoordig als huisdier worden gehouden, stammen waarschijnlijk af van deze dieren.
In het wild wordt de goudhamster met uitsterven bedreigd. Over het leven van de schuwe, in het wild levende goudhamster is tot op heden nagenoeg niets bekend. Men weet dat het een nachtdier is. Overdag verblijft hij in een zelf gegraven ondergronds hol, tot wel twee meter diep. 's Avonds pas komt hij tevoorschijn.

Hamsternamen

Wij zijn eerder technisch dan creatief, vooral als het op het verzinnen van mooie hamsternamen aankomt. Maar we vinden humor wel belangrijk. Daarom de volgende actie: deel de leukste hamsternaam op onze facebookpagina en win een Speedstar Spinner met snelheidsmeter. We kiezen iedere maand een winnaar. (bij genoeg deelname)

Speedstar Spinner

Dit hamsterwiel of hamsterrad is een Nederlands product. Het is een hamsterwiel dat ongelooflijk stil is en veilig. En belangrijker: hamsters vinden het geweldig! Het is nagenoeg onverwoestbaar en blijft altijd goed werken. Extra leuk is dat je kan zien hoe snel je hamster rent. Kijk maar eens op het filmpje bovenaan deze pagina.


© speedstar spinner - disclaimer